Particulieren.

Bij Kok Duurzaam werken wij uitsluitend met producten van de beste kwaliteit. Door de materialen op de juiste manier te installeren en te onderhouden zorgen wij ervoor dat uw investering maximaal rendeert. Wij bieden u ondersteuning op technisch en administratief vlak bij al uw vragen en zorgen voor één aanspreekpunt vanaf offertetraject tot en met de uitvoering en evaluatie. Kok Duurzaam komt na oplevering bij u thuis om het systeem uit te leggen en ervoor te zorgen dat u het op uw telefoon, tablet, laptop en pc kunt uitlezen en beheren.

Waarom investeren in zonnepanelen?

1. Financieel aantrekkelijk

Met zonnepanelen bespaart u eigenlijk direct geld op uw energierekening, vanaf maand 1 kunt u bij een gemiddelde installatie van 3.500 kWh (ca. 13-14 panelen) uw maandbedrag met ca. € 60,00 euro verlagen. De zonne-energie die u zelf produceert hoeft u niet in te kopen. Dit maakt u minder afhankelijk van energiebedrijven en van de jaarlijkse prijsstijgingen van elektriciteit. Op dit moment is investeren in zonne-energie de beste methode om het gemiddelde rendement over uw investering van 9 – 13 % te behalen, koppelend aan een terugverdientijd komt dit neer tussen de 6,5 en 8,5 jaar.

2. Duurzaam & Milieuvriendelijk

Door het gebruik van zonnepanelen levert u persoonlijk een bijdrage aan een vermindering van de CO2-uitstoot, een besparing op het verbruik van fossiele brandstoffen en een grotere onafhankelijkheid van energiecentrales. Daarnaast is er reeds meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie. Het is een schone energiebron die geen maatschappelijke nadelen heeft, zoals veel andere duurzame bronnen. Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering.

3. Met de aanschaf van zonnepanelen levert u zelf een positieve bijdrage aan het milieu:

  • Klimaatverandering en CO2-reductie

Het CO2-gehalte in de atmosfeer is door menselijk toedoen naar buitensporige proporties gestegen. Door het plaatsen van zonnepanelen kunnen wij de CO2-uitstoot reduceren en daarmee de klimaatverandering tegengaan.

  • Duurzame energiebron zonder nadelige bijeffecten

Zonne-energie is een schone vorm van energieopwekking en kan als duurzame energiebron tot in de lengte van jaren worden ingezet.

  • Bijdragen aan een duurzame toekomst

Het is duidelijk dat wij op deze schaal niet kunnen doorgaan met de vervuiling en uitputting van onze leefomgeving. De overgang naar een duurzame energievoorziening is slechts een van de eerste stappen die gezet zal moeten worden.

4. Waardestijging van uw woning

Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde of het waarde behoud van uw woning. De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aankoopprijs van uw installatie, u ontvangt een gunstig energielabel, mocht u uw woning willen verkopen, is deze interessanter is voor potentiële kopers. Omdat het een woningverbetering is, is de rente voor u fiscaal aftrekbaar wanneer deze is ondergebracht in een hypotheek.

5. Onderhoud

Een zonnepaneleninstallatie heeft weinig onderhoud nodig. De zonnepanelen zijn voorzien van een zelfreinigende coating, zodat bladeren en eventueel vuil met een regenbui van de panelen afspoelen, wel is het advies om na de winterperiode de zonnepanelen te (laten) reinigen met enkel lauw/warm water. Doordat Kok Duurzaam parallel geschakelde installaties levert, hebben wij altijd de controle over het systeem, er is dus niet jaarlijks een onderhoudsbeurt benodigd zoals velen aangeven.

Kok Duurzaam wijst u tevens op de volgende punten……

  • Zonnepanelen zonder vergunning installeren? Woont u in een pand dat onder monumentenzorg valt of een beschermd dorpsgezicht heeft, vraag dan bij uw lokale overheid wat de beperkingen zijn.
  • Zonnepanelen op uw woonhuisverzekering meeverzekeren? Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsadviseur.
  • De financiering van een zonnepaneleninstallatie kan worden meegenomen in een hypothecaire lening. In dat geval betaalt de fiscus mee aan de installatie (renteaftrek).

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie, gezamenlijk bespreken we de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Een goed rendement voor u is onze zorg.