SolarEdge Technologies

De beste omvormer voor uw zonnepanelen

SolarEdge Technologies

Met SolarEdge maken we het mogelijk dat ieder zonnepaneel afzonderlijk de maximale output genereert. Dit doen we door gebruik te maken van micro optimizers. Ieder zonnepaneel wordt gekoppeld aan een eigen optimizer. De optimizers worden vervolgens in serie aan de omvormer gekoppeld.

Tot 25% meer vermogen

Met optimizers haalt u tot 25% meer vermogen uit uw zonnepanelen. Met SolarEdge produceert elk paneel maximaal energie en wordt vermogensverlies voorkomen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld vervuiling, producttolerantie, beschaduwing, sneeuw, vogelpoep of bladval.

SolarEdge haalt al snel 6% meer rendement uit uw paneel. Dit kan verder oplopen tot 25% bij een hoge schaduwfactor.

Prestaties inzien met de SolarEdge monitoring portal

De SolarEdge Monitoring Portal is een online applicatie, waarmee u zeer volledig inzicht krijgt in de systeemprestaties van uw zonnepanelen.

Het voordeel van de SolarEdge monitoring portal is dat u niet alleen de prestaties van uw complete PV systeem kan inzien, maar ook van elk afzonderlijk zonnepaneel. Wanneer één van uw zonnepanelen minder goed presteert, bijvoorbeeld omdat er vuil op ligt, dan krijgt u hiervan een melding en kunt u energieverlies minimaliseren.

zonnepanelen-voor-mijn-bedrijf-duiven

Een veiliger systeem

Een zonnepaneel geeft ongeveer 37 Volt gelijkspanning. 10 zonnepanelen in serie geven 10 x 37 Volt = 370 Volt op de kabels. Als de stroom wordt uitgeschakeld, blijft er 370 Volt op de gelijkstroomkabels staan. Dit kan gevaar opleveren bij brand en bij werkzaamheden aan de installatie.

De SolarEdge optimizers zorgen ervoor dat er slechts 1 Volt per paneel op de string komt te staan bij storingen. De optimizers controleren of de installatie veilig is en schakelen de panelen daarna pas in. Bij een storing brengen ze de spanning direct terug naar 1 Volt.

Vlamboogdetectie

De SolarEdge optimizers zijn uitgerust met vlamboogdetectie. Bij hoge gelijkstroom kan een vlamboog ontstaan in geval van een los contact. Dit kan gebeuren bij een beschadigde kabel of een stekker die niet goed vast zit.

Hogere verzekeringspremie in de toekomst voorkomen?
Nu steeds meer mensen zonnepanelen plaatsen, trekken zonnepanelen ook steeds meer de aandacht van verzekeraars. Het risico op brand is dus groter met zonnepanelen, en mocht er brand uitbreken kan de brandweer niet blussen bij serie geschakeld. Met SolarEdge en micro omvormers bespaar je op energie en mogelijk in de toekomst ook op de verzekeringspremie. Het kan zijn dat er op termijn aanvullende regelgeving komt.

 

zonnepanelen-agrarier-didam

Gratis en vrijblijvend advies?

Wilt u gratis en vrijblijvend advies ontvangen voor uw project? Wij komen graag bij u langs op locatie, zodat wij u het beste advies kunnen geven voor uw persoonlijke situatie. Neem contact op via de knop, of bel tijdens kantooruren direct naar: +31 (0)6 421 438 24