Midden & klein bedrijf.

Waarom investeren in zonnepanelen als Midden en Klein Bedrijf?

Door de verschillende belastingvoordelen, zoals de Investering Aftrek (IA) de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Energie Investering Aftrek (EIA), is een investering in PV-panelen(*) – oftewel zonne-energie – veelal binnen 10 jaar terug te verdienen. Ook de grote stroombehoefte en veel dakoppervlak maken zonnepanelen een zeer rendabele investering voor de MKB.
In eigen beheer elektriciteit opwekken met zonnepanelen heeft vele voordelen voor het Midden en Klein Bedrijf. De zonne-energie die zelf wordt opwekt met de zonnepanelen hoeft niet ingekocht te worden. Hoe meer de stroomprijs gaat stijgen in de toekomst, hoe groter het voordeel voor uw zaak is. Daarnaast zijn zonnepanelen een vorm van duurzame energie, welke geen uitstoot van CO2 oplevert.

De voordelen van zonnepanelen voor het MKB op een rijtje:

  • In eigen beheer zonnestroom opwekken in plaats van inkopen
  • Minder afhankelijkheid van stroomprijsstijgingen
  • Stroom opwekken uit een oneindige bron, ook in Noord Europa
  • Bijdrage aan een duurzaam milieu, dankzij minder vervuilende uitstoot van CO2
  • De levensduur van PV zonnepanelen is ruim 25 jaar
  • Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij

Zonnepanelen voor uw MKB bedrijf

Gedurende de dag is er veel stroom nodig op menig bedrijf. Ook zijn er vaak platte daken met dus altijd een gunstige ligging beschikbaar om zonnepanelen op te plaatsen. Dit bij elkaar maakt het dat zonnepanelen steeds vaker worden toegepast bij bedrijven. Bij Kok Duurzaam staat naast het esthetische gedeelte, het praktische hoog op de lijst, Kok Duurzaam werkt met onderbouwsystemen waarbij er met minimale ballast gewerkt hoeft te worden, waarbij uw dak het minst te lijden heeft. Daarnaast is er een mogelijkheid om met de constructeur een berekening te maken mocht u toch nog twijfels hebben over de draagkracht van het dakoppervlak van uw pand.